Αίτημα να έρθει από τη Βουλγαρία και να καταθέσει ενώπιον των ελληνικών ανακριτικών αρχών ο Νίκι ή Νικολάι κατέθεσε ο συνήγορος της 25χρονης μητέρας της Άννυ.

Ο Νίκι, ο οποίος με τη μαρτυρία του φέρεται να βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, είναι φίλος του 27χρονου παιδοκτόνου και εξελίσσεται σε πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Οι προφυλακισμένοι γονείς της Άννυ επιχειρούν να τον βάλουν στο κάδρο των ευθυνών αφήνοντας υπονοούμενα για τον ρόλο που έπαιξε.

Ο ίδιος, πάντως, από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση λέγοντας πως έχει πει στην αστυνομία, όλη την αλήθεια, όλα όσα γνώριζε μέσα από τις εξομολογήσεις του Σάββα.

Ο 70χρονος, ο οποίος φιλοξενούσε την 25χρονη, στην σημερινή του απολογία ισχυρίστηκε πως στις 21 Απριλίου πήγε μαζί με τον Νίκι στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα για να βοηθήσουν το Σάββα να μεταφέρει έναν καναπέ. Μάλιστα, αναφερόμενος στον παιδοκτόνο είπε πως ήταν απολύτως ψύχραιμος και πως δεν παρατήρησε κάτι περίεργο στο σπίτι – κολαστήριο.

Ο 70χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ψευδορκίας, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με την κατηγορία επιβεβαίωσε ψευδώς στις αρχές το αρχικό σενάριο της 25χρονης ότι είχε αφήσει τη μικρή σε μια φίλη της και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο 70χρονος αρνήθηκε ότι είχε γνώση για την τύχη του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων εάν είδε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα ψυγεία μεταφοράς και απάντησε αρνητικά. Ο 70χρονος δήλωσε πως μετάνιωσε για τα ψέμματα του,  «έτσι μου είπε για το παιδί, έτσι είπα» είπε αναφερόμενος στον Σάββα τον οποίο όπως υποστήριξε γνώριζε 3-4 χρόνια. «Δεν υποψιάστηκα τίποτα» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως ο Σάββας δεν ήταν βίαιος με την Άννυ και την πρόσεχε.