Ζευγάρι που εξαπατούσε ναούς, μονές και φιλόπτωχα σωματεία, λέγοντας ότι έχει άρρωστο παιδί και χρειαζόταν χρήματα για να χειρουργηθεί στο εξωτερικό συνελήφθη στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης (24/11) μετά από καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου Κρήτης. Πρόκειται για μια 44χρονη και έναν 43χρονο άντρα με πανελλαδική δράση που δεν δίσταζαν να εξαπατούν τους ίδιους φορείς παραπάνω από μια φορά.

Του ανταποκριτή μας από το Flashnews.gr στα Χανιά

Συγκεκριμένα η 44χρονη επικοινωνούσε με τους παραπάνω φορείς σε διάφορες περιοχές και προφασιζόμενη πως έχει άρρωστο παιδί που πρέπει να εγχειριστεί στο εξωτερικό, τους έπειθε να καταθέτουν κάποια χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό του 43χρονου.

Σημειώνεται πως κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης στον λογαριασμό είχαν κατατεθεί πάνω από 6.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και οι δύο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Αττική καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου από την τέλεση των αδικημάτων.

Προσπαθούσαν να εξαπατήσουν δύο και τρεις φορές τον ίδιο φορέα

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι απατεώνεςμόλις διαπίστωναν πως κάποιος φορέας έπεφτε θύμα τους και τους έδινε κάποια χρήματα, προσπαθούσαν στην συνέχεια να τον εξαπατήσουν και δεύτερη αλλά και τρίτη φορά.

Σύμφωνα με την τοπική σελίδα, όταν κάποιος κατέθετε χρήματα για να πάει υποτίθεται το παιδί της 44χρονης για εγχείρηση στην Αγγλία, στην συνέχεια του έλεγαν πως το παιδί πέθανε και χρειάζονται χρήματα για τον επαναπατρισμό του. Εάν τους έδινε και πάλι χρήματα, τότε έλεγαν πως δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης θα τους κάνει έξωση μαζί με τα άλλα παιδιά τους.

Έτσι οι αστυνομικοί της Κισάμου περίμεναν να κάνουν οι απατεώνες το λάθος να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τον ίδιο φορέα, κάτι που έγινε σήμερα και άμεσα ο Διοικητής του ΑΤ Κισάμου, ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το ζευγάρι των απατεώνων εντοπίστηκε και συνελήφθη με την διαδικασία αυτοφώρου.

Η 44χρονη με τον 40χρονο οδηγούνται στην Εισαγγελία Αθηνών για τα περαιτέρω ενώ να σημειωθεί πως έχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και μετά την εξιχνίαση των 21 περιπτώσεων από το Α.Τ. Κισάμου, αναμένεται να πέσουν «βροχή» οι μηνύσεις, θέτοντας τέλος στην δράση τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.