Να μπλοκάρουν τη μεταφορά 82 κιλών κοκαΐνης κατάφεραν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι οποίοι εντόπισαν τα ναρκωτικά σε κοντέινερ με μπανάνες. Το φορτίο όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΑΔΕ εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ελεγκτές κατά τις ίδιες πληροφορίες αξιοποίησαν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρχαν ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες από Εκουαδόρ με παραλήπτη συγκεκριμένη εταιρεία στην Βουλγαρία.

Το κοντέινερ εντοπίστηκε από εκπαιδευμένο σκύλο

Οι Αρχές για να εντοπίσουν το κοντέινερ με την κοκαΐνη επιστράτευσαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή.

Στη συνέχεια ακολούθησε φυσικός έλεγχος, ο οποίος και βρήκε τα ναρκωτικά, και στη συνέχεια ελέγχθηκαν και τα 15 συνολικά εμπορευματοκιβώτια.

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν 82 κιλά κοκαΐνης σε ψυγεία με μπανάνες

Το εν λόγω κοντέινερ σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ήταν χωρίς σφραγίδα, η οποία προφανώς είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, πριν δηλαδή το κοντέινερ μεταφερθεί εκτός καραβιού.

Παράλληλα στο Εκουαδόρ βρέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνη, σε φορτίο με μπανάνες, που είχαν ως τελικό παραλήπτη, την ίδια εταιρεία στην Βουλγαρία.

Η υπόθεση βρίσκεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή φωτογραφιών: thestival.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.