Στις φυλακές του Αγίου Στέφανου στην Πάτρα έγιναν τρεις νέες συλλήψεις εξωτερικών φρουρών το βράδυ της Τρίτης (2/11). Η αιτία της κράτησής τους αφορά στην άρνησή τους να μεταφέρουν εκτάκτως κρατούμενο σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα στις φυλακές μετέβη ο Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος ο οποίος υπέβαλλε μήνυση κατά των τριών εξωτερικών φρουρών για παράβαση καθήκοντος, ενεργοποιώντας την διαδικασία του αυτοφώρου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγες ώρες, αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι οι έξι εξωτερικοί φρουροί που είχαν είχαν συλληφθεί το μεσημέρι ακριβώς για τον ίδιο λόγο, της άρνησης δηλαδή εκτέλεσης έκτακτης μεταγωγής κρατουμένου των φυλακών του Αγίου Στέφανου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) προκήρυξε από χθες συνεχόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθ’ όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας των εξωτερικών φρουρών Πάτρας με την επισήμανση πως τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων. Το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης.