Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται αστυνομικός των ΜΑΤ να σπάει την τζαμαρία της πόρτας καταστήματος στα Εξάρχεια όταν οι πολίτες δεν τον αφήνουν να μπει μέσα.  Μάλιστα, από τα σπασμένα γυαλιά  μία γυναίκα φέρεται να τραυματίστηκε στο χέρι.

Το επίμαχο βίντεο διαβίβασε στην δικαιοσύνη από την Ασφάλεια με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, να δίνει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός των ΜΑΤ να προσπαθεί να ανοίξει αρχικά την πόρτα καταστήματος όταν κόσμος που βρισκόταν μέσα δεν τον άφηνε να μπει στον χώρο. Ακούγονται οι πολίτες να του φωνάζουν να σταματήσει. Στη συνέχεια όμως με το χέρι του σπάει την τζαμαρία της πόρτας με αποτέλεσμα τα σπασμένα γυαλιά να τραυματίζουν στο χέρι μια κοπέλα. Μάλιστα πριν σπάσει το τζάμι ο άνδρας των ΜΑΤ κοιτάζει δεξιά και αριστερά του.

Με το που σπάει την τζαμαρία με το χέρι του, χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας να λέει «τι κάνεις, είσαι τρελός;» με τον άνδρα των ΜΑΤ να απαντά προκλητικά «ναι, είμαι τρελός».

Ο αστυνομικός κρατάει στα χέρια του μια σημαία των διαδηλωτών την οποία πετάει στη συνέχεια στο κατάστημα μέσα από το σπασμένο τζάμι.