Σοκαριστική είναι η αντίδραση αστυνομικού των ΜΑΤ ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να σπάει τζαμαρία με το χέρι του χθες Τρίτη (26/10) και να τραυματίζει στο χέρι μια κοπέλα, φωνάζοντας παράλληλα «είμαι τρελός». Το βίντεο φαίνεται να τραβήχθηκε κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Εξάρχεια.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός των ΜΑΤ να προσπαθεί να ανοίξει αρχικά την πόρτα καταστήματος όταν κόσμος που βρισκόταν μέσα δεν τον άφηνε να μπει στον χώρο. Ακούγονται οι πολίτες να φωνάζουν του φωνάζουν να σταματήσει. Στη συνέχεια όμως με το χέρι του σπάει την τζαμαρία της πόρτας με αποτέλεσμα τα σπασμένα γυαλιά να τραυματίζουν στο χέρι μια κοπέλα. Μάλιστα πριν σπάσει το τζάμι ο άνδρας των ΜΑΤ κοιτάζει δεξιά και αριστερά του.

«Τι κάνεις, είσαι τρελός;»

Με το που σπάει την τζαμαρία με το χέρι του, χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας να λέει «τι κάνεις, είσαι τρελός;» με τον άνδρα των ΜΑΤ να απαντά προκλητικά «ναι, είμαι τρελός».

Ο αστυνομικός κρατάει στα χέρια του μια σημαία των διαδηλωτών την οποία πετάει στη συνέχεια στο κατάστημα μέσα από το σπασμένο τζάμι.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το περιστατικό διερευνάται στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη.