Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 30χρονος ακροδεξιός ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή στα επεισόδια το απόγευμα της Κυριακής (3/10) στο Νέο Ηράκλειο στη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το απόγευμα της Δευτέρας ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοκατοχή, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί ενώ κρατήθηκε αντίγραφο της δικογραφίας για ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται πως βρέθηκε τυχαία στην πλατεία και δέχτηκε επίθεση καθώς τον είχαν στοχοποιήσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Ήμουν σε άμυνα, προσπάθησα να προστατεύσω τον εαυτό μου» εμφανίζεται να λέει ο 30χρονος αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο 30χρονος που εκτός από ακροδεξιός είναι και αντιεμβολιαστής εντοπίστηκε στα Άνω Λιόσια, όπου και συνελήφθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τη συμμετοχή του στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

«Βρέθηκε τυχαία στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, μιλάμε για ποινική δίκη»

«Ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται.» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Χαράλαμπος Κατσιβάρδας και πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό…»

Αναφερόμενος δε στα «τάγμα εφόδου» είπε πως «Δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς την συγκατάθεση του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του. Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες. Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει άρα μιλάμε για ποινική δίκη.»

Ο συνήγορος δήλωσε πως «δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με μέσον σχηματισμό δικογραφίας. Ταυτοποιήθηκε μέσω ενός video που είχε αναρτηθεί δεδομένου ότι είχε υποβάλλει ο ίδιος μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων γιατί είχε δεχθεί επίθεση η κλοπή από αναρχικούς».

Ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται μέλος της ακροδεξιάς ομάδας Propatria, είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς το 2019 είχε συλληφθεί στην Καλλιθέα για επεισόδια κατά τη διάρκεια παρέλασης, ενώ στις 23 Ιουλίου είχε προσαχθεί για επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταγωγή του 30χρονου στην Ευελπίδων:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος