Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (εκ των όποιων η μια γυναίκα) ηλικίας 32, 28 και 28 ετών αντίστοιχα και τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 62, 30 και 28 ετών.

Η -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, αποθήκευσης, διακίνησης, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών και παράνομης οπλοκατοχής.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν από τις έρευνες τους, χρησιμοποιώντας ειδικές ανακριτικές μεθόδους στο πλαίσιο της πολύμηνης και ενδελεχούς έρευνας τους, πραγματοποίησαν χθες (3-2-2015) ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πάτρα και Χαλανδρίτσα Αχαΐας, όπου συνελήφθησαν οι έξι δράστες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, σε Πάτρα και Χαλανδρίτσα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά τα εξής:

  • 468,5 γραμμαρίων ηρωίνης,
  • 97,6 γραμμάρια Κοκαΐνης,
  • Μικροποσότητα κάνναβης,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 9 ναρκωτικά δισκία,
  • 6 φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • Μία αυτοσχέδια πρέσα για τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών,
  • 10.030 ευρώ,
  • 2 αυτοκίνητα,
  • 2 μοτοσικλέτες

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη δομή (άλλοι προμηθεύονταν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες και άλλοι τις διέθεταν προς πώληση).

Πιο συγκεκριμένα ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, με τον 30χρονο και τον 28χρονο ημεδαπό, να συμπληρώνουν το στενό αρχηγικό πυρήνα.

Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, συντόνιζε τις κινήσεις των μελών της και μέσω του 29χρονου Αλβανού που αναζητείται, εισήγαγε τις ναρκωτικές ουσίες στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος Αλβανός αποτελούσε τον σύνδεσμο της εγκληματικής οργάνωσης με εγκληματικές ομάδες της Αλβανίας, από τις οποίες προμηθευόταν τα ναρκωτικά.

Τα μέλη του πυρήνα μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες σε χώρους απόκρυψης (καβάντζες), στην Πάτρα και στην Χαλανδρίτσα, ενώ στη συνέχεια προμήθευαν με μικρότερες ποσότητες ναρκωτικών τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία τις διακινούσαν σε χρήστες ουσιών, κυρίως της Πάτρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε αγροικία (στάνη) στη Χαλανδρίτσα, όπου ο 28χρονος Αλβανός ήταν υπεύθυνος (αποθηκάριος) για την απόκρυψη των ναρκωτικών και την παράδοση τους σε άλλα μέλη της οργάνωσης κατ’ εντολή του αρχηγού.

Τα μέλη της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις μετακινήσεις τους, φροντίζοντας να μεταφέρουν μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ άλλαζαν συχνά τα δρομολόγια μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο της αστυνομίας σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται, διώκεται με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, για συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά.

Επιπλέον, οι τρεις συλληφθέντες ημεδαποί έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν από την Αλβανία και διακίνησαν στην Αχαΐα τους τελευταίους δέκα μήνες: 13 κιλά κάνναβης, 1 κιλό ηρωίνης και 100 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης.

Η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και των ναρκωτικών που διακινήθηκαν στην Αχαΐα ανέρχεται στο ποσό των 102.150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.