Παρέμβαση εισαγγελέα για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

Ζητά από την ΕΛΑΣ εντατικοποίηση των ελέγχων


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:40
02/02/2015
Παρέμβαση εισαγγελέα για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το υπαίθριο παρεμπόριο. Με παραγγελία της προς τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σύρμω Κακάλη, ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, περιοχές όπου παρατηρείται ιδιαίτερα το φαινόμενο.

Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το έργο της αντιμετώπισης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας, η οποία, κατά διαστήματα αναπτύσσει ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε τέτοια δράση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 782 είδη παρεμπορίου.

Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων, βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε βάρος 11 ατόμων για επαιτεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Και φυσικά πάντα την πληρώνουν τα μπατιράκια που προσπαθούν να επιβιώσουν. Το στοίχημα εδώ είναι πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα μπατιράκια να ζήσουν κάνοντας νόμιμα αυτή την δουλειά. Σε νόμιμους χώρους. Με νόμιμα προιόντα χαμηλής τιμής.Έτσι αφενώς θα στερούσαμε από τους μεγαλοκαρχαρίες λαθρέμπορους εργατικά χέρια και τρόπους διάθεσης και αφετέρου θα δύναμε την δυνατότητα στον λαό να αγοράζει φθηνά.Ενώ παράλληλα το κράτος θα εισπράττει τους φόρους του και οι φουκαράδες θα είχαν δουλειά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει