Η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, μπαίνει στο αρχείο αφού σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό, όπως μετέδωσε το Mega, δεν υπάρχουν ενδείξεις δολοφονίας, επομένως οκτώ μήνες μετά τον μυστηριώδη θάνατο του πρώην υπουργού, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Σύμφωνα με την εισαγγελία Χαλκίδας υπάρχουν 12 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ο θάνατος του 78χρονου πολιτικού δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι δύο ψαράδες που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, έδωσαν εξηγήσεις στις Αρχές και παρουσίασαν τα άλλοθι, κατά τα οποία δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης, το σώμα του οποίου ξεβράστηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο νησάκι απέναντι από την Ερέτρια, έχασε τη ζωή του από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση υπήρχαν και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, πιθανόν από την προπέλα του πλοίου.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Σήφη Βαλυράκη

Το μεσημέρι της Κυριακής, κι ενώ βρισκόταν στο εξοχικό του σπίτι στην Ερέτρια, ο 78χρονος πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ βγήκε βόλτα με το σκάφος του.Τα ίχνη του χάθηκαν από το μεσημέρι ενώ είχε πάει στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια.

Η ώρα όμως περνούσε και η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη άρχισε να ανησυχεί. Η αγωνία της άρχισε να μεγαλώνει όταν ο άντρας της δεν απαντούσε τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και το Λιμενικό Σώμα που άρχισαν να τον αναζητούν.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος προσαραγμένο με δύο ψαροντούφεκα πάνω , κοντά στο Ασπρονήσι του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, αλλά κανένα ίχνος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού έκανε λόγο για έρευνες από σκάφη του Σώματος, «για τον εντοπισμό 78χρονου ημεδαπού στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας». Στην περιοχή έσπευσε και ομάδα δυτών ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο για να συνδράμει στις έρευνες των δύο πλωτών σκαφών και δύο ακόμη της Ακτοφυλακής.

Τελικά ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε νεκρός στα βράχια νησιού, σε απόσταση περίπου ένα μίλι από το σκάφος του.