Στις 13:00 αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 27χρονος Ρουμάνος που ομολόγησε πως εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο Πετροκεφάλι Μεσαράς.

Σε βάρος του ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς το βράδυ του εγκλήματος.

Την Τετάρτη (25.08) οδηγήθηκε επίσης στον Εισαγγελέα και ο 30χρονος συμπατριώτης του, που κατονόμασε ως το άτομο που του διέθεσε τη φονική κυνηγετική καραμπίνα. Σε βάρος του, ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

Άγρια δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Ένταση και λιποθυμίες στα Δικαστήρια

Στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί την Τετάρτη συγγενείς του θύματος, που άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ’ ομολογία δράστη, ενώ η μητέρα του 39χρονου λιποθύμησε στην πόρτα του Μεγάρου.

Οι δύο συλληφθέντες απομακρύνθηκαν από το Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια με τους συγγενείς του θύματος.

Τί φέρεται να ισχυρίζεται ο 27χρονος

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, στην προανακριτική του απολογία ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου ο 27χρονος Ρουμάνος ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον εξανάγκαζε με τη βία και το ξύλο να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία ώστε να τον εκβιάζει και να τον «γδέρνει» οικονομικά.