Στο εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του στη Δάφνη και μετά παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Ο άνδρας ομολόγησε στις αρχές το έγκλημά του, σημειώνοντας ότι μαχαίρωσε τη γυναίκα του επειδή τη ζήλευε.

Δάφνη: Η καταγγελία γειτόνισσας που δεν εξετάστηκε

Προβληματισμός υπάρχει και για το γεγονός ότι υπήρξε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που αφορούσε το ζευγάρι, η οποία όμως φαίνεται πώς δεν εξετάστηκε ποτέ.

Η γειτόνισσα του ζευγαριού, Σύλβια Μουρούτη, μίλησε στο Newsbeast για το θέμα, σημειώνοντας ότι στις 11 Ιουλίου όταν και είχε καλέσει ξανά την αστυνομία να σπεύσει στο σημείο, τελικά αδιαφόρησαν τελείως.


Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία μίας 31χρονης από τον σύζυγό της στη Δάφνη.

Ο 40χρονος ομολόγησε ότι έσφαξε τη σύζυγό του κι όταν παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα είπε ότι το έκανε επειδή τη ζήλευε.

Οι αστυνομικοί μετά την ομολογία του δολοφόνου βρήκαν την άτυχη γυναίκα νεκρή στο κρεβάτι, μέσα σε μία λίμνη αίματος.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν αρκετοί καυγάδες μεταξύ του ζευγαριού, ενώ και χθες το βράδυ φέρεται να υπήρξε ακόμη ένας καυγάς.

Δάφνη: Η καταγγελία γειτόνισσας που δεν εξετάστηκε

Προβληματισμός υπάρχει και για το γεγονός ότι υπήρξε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που αφορούσε το ζευγάρι, η οποία όμως φαίνεται πώς δεν εξετάστηκε ποτέ.

Η γειτόνισσα του ζευγαριού, Σύλβια Μουρούτη, μίλησε στο Newsbeast για το θέμα, σημειώνοντας ότι στις 11 Ιουλίου όταν και είχε καλέσει ξανά την αστυνομία να σπεύσει στο σημείο, τελικά αδιαφόρησαν τελείως.

Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πβ

Posted by Silvia Mourouti on Friday, July 30, 2021

Ιδού τι περιγράφει: «Οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας λένε ότι το ζευγάρι έμενε στην πολυκατοικία μας εδώ και 5 χρόνια αλλά πραγματικά εγώ δεν θα μπορούσα να το πω αυτό με σιγουριά, ήταν σχεδόν αόρατοι. Δεν ήταν καθόλου κοινωνικοί άνθρωποι. Εγώ προσωπικά μόνο μια φορά είχα μιλήσει μαζί τους. Ο άντρας έχει ένα σουβλατζίδικο ένα στενό παρακάτω και σε αυτό εργαζόταν και η γυναίκα του.

Οι τσακωμοί την τελευταία διετία ήταν συνεχείς και σχεδόν σαν… προγραμματισμένοι, σαν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του ζευγαριού. Συνέβαιναν κυρίως τα βράδια όταν σχόλαγαν από τη δουλειά ή τις Κυριακές τα μεσημέρια. Αποδέκτης της λεκτικής και σωματικής βίας από τον πατέρα ήταν και το 8 χρόνο παιδί τους, το οποίο επίσης συχνά φώναζε. Το κλίμα της οικογένειας ήταν άκρως πολεμικό.

Το τι ακριβώς λέγανε δεν μπορούσαμε να το ακούσουμε, αλλά ακούγαμε τη βία, την καταλαβαίναμε μέσα από ήχους. Από τα τραβήγματα σωμάτων και επίπλων, από τα σουρσίματα, τα κοπανήματα… Την προηγούμενη φορά που η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια, πριν από μερικές ημέρες ήταν κοντά μεσάνυχτα.

Κάλεσα αμέσως το 100. Τελικά, είδα από το μπαλκόνι μου το περιπολικό να περνάει από κάτω μετά από 30 λεπτά, να κοντοστέκεται για λίγο και μετά να αποχωρεί. Δεν ανέβηκαν. Εκείνη τη φορά είχε ανέβει και η διαχειρίστρια στον όροφο μας και μού είπε πως η προηγούμενη διαχειρίστρια είχε προσπαθήσει μια φορά να μιλήσει στην γυναίκα, της είχε χτυπήσει το κουδούνι και της είχε μιλήσει.

Αυτό που μου έκανε σήμερα τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως σε αντίθεση με όλες τις άλλες φορές, σήμερα ήταν απολύτως ήσυχοι. Η γυναίκα είπε δύο φορές συνεχόμενα “βοήθεια” και μετά επικράτησε απόλυτη σιγή. Τίποτα άλλο δεν ακούστηκε. Ήταν 10:20 περίπου. Ευτυχώς το παιδί τους δεν ήταν μέσα στο διαμέρισμα.

Στην πολυκατοικία μας, πολυκατοικία με 25 διαμερίσματα, η αλήθεια είναι ότι δεν κινητοποιήθηκαν οι ένοικοι όπως και όσο έπρεπε. Εγώ το έκανα μια φορά. Ίσως βαθιά μέσα μου να τον φοβόμουν κι εγώ τον δολοφόνο. Όμως και όταν κάλεσα την αστυνομία πριν από λίγες ημέρες (στις 11 Ιουλίου όπως αναφέρει σε δημοσίευσή της στο facebook), δεν έγινε τίποτα. Νιώθω απογοητευμένη και οργισμένη μαζί».

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που δεν εξέτασαν την καταγγελία

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που δεν επελήφθησαν της καταγγελίας της γειτόνισσας 19 μέρες πριν γίνει η σοκαριστικήδολοφονία στη Δάφνη.

Η γειτόνισσα του ζευγαριού κατήγγειλε πως είχε καλέσει στις 19 Ιουλίου την Αστυνομία, όμως οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έφυγαν άπραγοι.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέτασε την συγκεκριμένη καταγγελία και αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και έφυγαν χωρίς να κάνουν τίποτα.

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία.