Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης το πρωί της Τετάρτης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βαρύνεται με μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του οι οποίες προέβησαν σε καταγγελίες εις βάρος του.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση και σοκαρισμένος από τις εξελίξεις, ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Τρίπολης όπου σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του Alpha, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών στην Τριπολη τον ρώτησαν πώς είναι εκείνος απάντησε: «Δεν είμαι καλά, δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ εδώ».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα παραμείνει 5 μέρες σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σε κελί απομόνωσης και στην συνέχεια θα μεταφερθεί στο κελί του.

Με ποιους θα «συγκατοικεί» στις φυλακές Τρίπολης

Στις φυλακή φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του που προέβησαν σε καταγγελίες σε βάρος του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, όπως και σε αυτό των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Επίσης, στην ίδια φυλακή κρατούνται, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος

Ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του. 

Ο γνωστός ηθοποιός οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα, καθώς δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν έχει σχέση με τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που βάρυνε στην απόφαση για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν το ενδεχόμενο να διαπράξει νέα αδικήματα στην περίπτωση που έφευγε ελεύθερος από τα δικαστήρια.

Μάλιστα, στο σκεπτικό για την προφυλάκιση φέρεται να διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα που, σύμφωνα με την κατηγορία, έχει διαπράξει. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Ιδιαίτερα σκληρός στην τέλεση των πράξεων

Επιπλέον, κομβικής σημασίας θεωρήθηκε η μεγάλη περίοδος που φέρεται να έδρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης,  από το 2008-2014, κατά την οποία καταγγέλλεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε στις πράξεις  σε βάρος των θυμάτων του.

Ένα ακόμη στοιχείο που «έδειξε» το δρόμο για τη φυλακή στον κατηγορούμενο ηθοποιό ήταν οι αναφορές των γυναικών ότι επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεων του που φέρεται να διέπραξε.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, ο ηθοποιός δεν κάμφθηκε από την αντίσταση τους και συνέχισε την επίθεση σε βάρος τους.