Μια προσωπική «βεντέτα» που κρατούσε είκοσι ολόκληρα χρόνια και η δηλητηρίαση των σκύλων του δράστη από το θύμα είναι, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, οι αιτίες που όπλισαν το χέρι του 54χρονου, ο οποίος σκότωσε τον 42χρονο επιχειρηματία στα τέλη Οκτωβρίου, στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, η Ασφάλεια Τρίπολης, εξιχνίασε πλήρως το έγκλημα και όπως προέκυψε δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 54χρονος έμπορος, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος προσήχθη χθες και κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες το έγκλημα, ενώ απέδωσε την πράξη του σε χρόνιες προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, σε γραφείο ιδιοκτησίας του 42χρονου ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου της Τρίπολης, ο δράστης πυροβόλησε το θύμα με περίστροφο, τουλάχιστον τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα, πηγαίνοντας στο γραφείο του θύματος στην οδό Ουάσινγκτον, ο δράστης είχε μεταμφιεστεί, φορώντας περούκα, ψεύτικο μουστάκι και γυαλιά και όταν πυροβόλησε τον 42χρονο του «έπεσαν» το μουστάκι και τα γυαλιά, τα οποία στη συνέχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο είχε πετάξει ο δράστης σε αγροτοδασική περιοχή, κοντά στην πόλη. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά ότι είναι το όπλο της δολοφονίας. Επιπλέον, δείγμα βιολογικού υλικού που λήφθηκε από τον δράστη, ταυτοποιήθηκε, μετά από συγκριτική εξέταση στα εργαστήρια της ίδιας Διεύθυνσης, με αντίστοιχο υλικό που είχε ανιχνευτεί στο ψεύτικο μουστάκι και τα γυαλιά ηλίου που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Ακόμη, σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.