Συνολικά πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών και για πλαστογραφία πιστοποιητικών, συνελήφθησαν στη Κοζάνη για εμπλοκή σε υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους.

Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή, συνελήφθη 23χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία είχε εισαχθεί με πλαστά έγγραφα για να γεννήσει στη Μαιευτική Κλινική του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.

Την ίδια μέρα, συνελήφθησαν μία 56χρονη, ο 40χρονος γιο της και η 26χρονη νύφη της, οι οποίοι είχαν σκοπό να αγοράσουν το βρέφος που κυοφορούσε η 23χρονη.

Χθες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή στην παράνομη υιοθεσία του βρέφους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων διαπίστωσαν ότι στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης νοσηλευόταν η 23χρονη με πλαστά έγγραφα.

Από την έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι η 23χρονη είχε προμηθευθεί τα έγγραφα από τους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει να της καταβάλλουν μετά τη γέννηση και παράδοση του νεογέννητου χρηματικό ποσό ύψους, 2.500 ευρώ.

Το νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε προχθές το πρωί είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» μαζί με την μητέρα του, η οποία που νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Οι τρεις άλλοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ο 31χρονος συλληφθείς.