Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Μικρολίμανου, με την αστυνομία να οργώνει όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό του άνδρα, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα.

Οι έρευνες εστιάζονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και εκτός Αθηνών, ενώ σε επιφυλακή είναι η αστυνομία στα σύνορα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να διαφύγει από εκεί ο δράστης.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της φωτογραφία του δράστη, το όνομά του και βίντεο από το σημείο της αιματηρής επίθεσης.

Πηγές από την αστυνομία μιλούν για «μανιακό και άκρως επικίνδυνο» άτομο και έχει ζητηθεί άδεια από τον εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άνδρα περίπου 30 ετών, αλβανό υπήκοο.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέσεις με συμμορία αλλοδαπών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία, ενώ στο παρελθόν φέρεται να έχει συλληφθεί και για κλοπές. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ποτέ δεν πήγε στη φυλακή.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Και νέο βίντεο από το μακελάρη του Πειραιά

Μπορεί επισήμως η Αστυνομία να περιμένει την Τρίτη, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το όνομα και τη φωτογραφία του Αλβανού μακελάρη, ωστόσο αστυνομικές πηγές λένε ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:

– το πρώτο είναι το Armben Glodian και το δεύτερο είναι το Albert Bako.

Από την άλλη, να μην δημοσιοποιηθεί ακόμη η φωτογραφία του σεσημασμένου αλλοδαπού που γάζωσε με σφαίρες μπαρ στο Μικρολίμανο, ζήτησε ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Όπως ανέφερε το MEGA στο δελτίο ειδήσεων των 20:00, την Κυριακή, τα χέρια της αστυνομίας, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι «δεμένα» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταζητούμενου κακοποιού.




Γιατί δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία

Να μην δημοσιοποιηθεί ακόμη η φωτογραφία του σεσημασμένου αλλοδαπού που γάζωσε με σφαίρες μπαρ στο Μικρολίμανο, ζήτησε ο εισαγγελέας, με το σκεπτικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε η απόφαση είτε να επιδοθεί στον ίδιο τον δράστη, είτε στην περίπτωση που δεν εντοπίζεται, να θυροκολληθεί στη διεύθυνση της τελευταίας γνωστής κατοικίας του, ούτως ώστε να του δοθεί το χρονικό περιθώριο των 48 ωρών που προβλέπει ο νόμος των προσωπικών δεδομένων για το ενδεχόμενο της ένστασης κατά της απόφασης.

Το newsbeast.gr έχει στην κατοχή του τη φωτογραφία του αλλοδαπού, ωστόσο επιφυλάσσεται για τη δημοσιοποίησή της, μέχρι να δοθεί εισαγγελική εντολή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.