Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς στις 12:00 οι κρατούμενοι που είχαν εξεγερθεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού ιδρύματος επέστρεψαν στα κελιά τους, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα των Γεωργιανών ήταν να τους επιστραφούν τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν νωρίτερα το πρωί.
 
Αυτή στιγμή γίνεται καταμέτρηση και έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν όπλα και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Εντός του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού υπάρχουν αρκετές υλικές ζημιές, ωστόσο οι αρχές προτίμησαν να επιτρέψουν τις ζημιές παρά να δοθεί το πράσινο φως για την είσοδο των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενής γεωργιανού κρατούμενου προσπάθησε να περάσει στις φυλακές ποσότητα ναρκωτικών, ωστόσο έγινε αντιληπτή, με αποτέλεσμα μια ομάδα γεωργιανών κρατουμένων να αντιδράσει και να προκαλέσει υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να κλειδωθούν σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

Επί τόπου βρέθηκε εισαγγελέας και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, εκτίμησε πως -όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα- πρόκειται για ένα «τυχαίο γεγονός», που ίσως σχετίζεται και με την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν. «Ίσως και με τη γενικότερη κατάσταση στο νοσοκομείο που δεν είναι καθόλου καλή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, δεν είναι τυχαίες οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για τις συνθήκες κράτησης, όταν διαπίστωσε εκτός από τις άσχημες συνθήκες, και την υποστελέχωση των υπηρεσιών. «Το σύστημα έχει καταρρεύσει και ευτυχώς που τρέχουν δύο νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα», τόνισε.