Στις δικαστικές αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η υπόθεση του τραγικού θανάτου του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη και εκπροσώπου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2012 απανθρακώθηκαν μέσα στο ασθενοφόρο, στο οποίο επέβαιναν, όταν το όχημα του ΕΚΑΒ τυλίχθηκε στις φλόγες, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ΒΟΑΚ.

Το θανατηφόρο αυτό τροχαίο, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κρήτη και την οικογένεια του ΕΚΑΒ σημειώθηκε το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου του 2012, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσουν η 35χρονη οδηγός του ΙΧ που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο, καθώς και ο οδηγός του ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 35χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη κατά συρροή, καθώς, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οδηγούσε με μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο όριο ταχύτητα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, λόγω βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της να βγει από την πορεία του και να συγκρουστεί με το ασθενοφόρο.

Ο οδηγός του μοιραίου ασθενοφόρου κατηγορείται ότι δεν μπόρεσε να κάνει κάποιο ελιγμό και να αποφύγει τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 35χρονη.

Σημειώνεται ότι στη δίκη έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον της κοπέλας, τόσο οι οικογένειες των Βουρβαχάκη και Κελαράκη, όσο και η πλευρά του Νίκου Μυρωδιά.

Εναντίον του επιζώντα του τραγικού τροχαίου, έχει δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά της 35χρονης, όχι όμως κι από τις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων του.

Πηγή: flashnews.gr