Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που υποστηρίζει πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης της κλοπής των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη θεωρείται πιθανό να λέει ψέματα και ενδέχεται να μην βρισκόταν στην Ελλάδα το επίμαχο διάστημα, προέβη ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου ελαιοχρωματιστή που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών για την «κλοπή του αιώνα» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (1/7): «Παρότι σέβομαι και την εφημερίδα και τη δημοσιογράφο, θα το σχολίαζα με χιούμορ ”με ένα άρλεκιν” ξεχνιέμαι… Σε ομολογημένη κλοπή που περιέγραψε σε έξι σελίδες προανακριτική κατάθεση που περιέγραψε αναλυτικά με ποιον ακριβώς τρόπο το έκανε, το να μην ήταν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2012, τότε γιατί ομολογεί την κλοπή;».

«Έχουμε πάρα πολλές παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό που οργανώθηκαν από ένα και μόνο άτομο»

Αντικρούοντας το επιχείρημα ότι αποκλείεται να έδρασε μόνος του ο εντολέας του ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις σε παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό σε ριφιφί και κλοπές σε μουσεία, οι οποίες διοργανώθηκαν από ένα και μόνο άτομο. Ο εντολέας μου και σήμερα, ενώπιον του ανακριτή θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για εκείνη την ημέρα».

«Ενημερώθηκα από τον ίδιο και διάβασα την προανακριτική του κατάθεση χθες. Η απάντησή του είναι ότι ίδιος πολλές φορές άνοιξε τις πόρτες και ενεργοποιούσε τους συναγερμούς γι’ αυτό και ο φύλακας πήγε 6 – 7 φορές στα σημεία και πίστεψε ότι ήταν τεχνική βλάβη» σημείωσε ο δικηγόρος του 49χρονου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Κεχιαγόγλου στην απολογία του σήμερα ο δράστης θα δώσει εξηγήσεις με αποδείξεις για το διάστημα που εργαζόταν στην Αγγλία και την Ολλανδία. «Για λόγους εργασίας μετέβαινε σε αυτές τις χώρες» είπε ο ποινικολόγος.

«Μη μου ζητάτε εξήγηση λογική για το πώς ένας κλέφτης τραυματίζεται και μέσα στο σκοτάδι προσπαθεί να σταματήσει το αίμα με ένα κομμάτι χαρτί»

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς ένας λάτρης της τέχνης καταστρέφει έναν σημαντικό πίνακα, όπως ισχυρίζεται ο 49χρονος, ο κ. Κεχαγιόγλου είπε ότι όντως η απορία είναι εύλογη, αλλά ο πελάτης του τραυματίστηκε και σκούπισε τα αίματα στον πίνακα. «Μη μου ζητάτε εξήγηση λογική για το πώς ένας κλέφτης, που εισβάλλει στην Εθνική Πινακοθήκη, τραυματίζεται και μέσα στο σκοτάδι προσπαθεί να σταματήσει το αίμα με ένα κομμάτι χαρτί που είχε πάνω του. Πάντως οι δύο πίνακες, εκατομμυρίων, επεστράφησαν με υπόδειξη του ιδίου άθικτοι. Έδειξε έμπρακτη επιμέλεια» ανέφερε.

Τέλος όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του 49χρονου δράστη της κλοπής του αιώνα ο πελάτης του το «μόνο που υπέδειξε είναι το που βρίσκονται οι πίνακες για να τους βρούνε. Ούτε συνεργασία με δικηγόρο είχε, ούτε γνώριζε το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.