Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου το Δικαστήριο να αποφανθεί επι της ενστάσεως που υπέβαλλαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί -δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος- το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα -η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε πάντως την απόρριψή της- τότε θα πάψει η ποινική δίωξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους υπολοίπους κατηγορούμενους.

«Η θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερο» είπε στο δικαστήριο ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Ι. Παγορόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα. «Τι να κάνει να φύγει; να κάτσει εδώ να δικαστεί… να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Γκαρίπης.

Τότε, αντέδρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και χαρακτήρισε τον κ. Γκαρίπη «γελοίο» ενώ επιτέθηκε και στον ξάδελφό του Νίκο Ζήγρα αν και δεν ήταν εκεί λέγοντας : «Είναι συκοφάντης, μετατοπίζει τις ευθύνες αλλού. Δεν υπάρχει τσίπα εδώ για ορισμένους…».

Στην αγόρευσή του πάντως ο συνήγορος του Ν. Ζήγρα, τόνισε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος οδηγεί στην ατιμωρησία των υπουργών. Κάλεσε δε το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή τη σχετική ένταση που υπέβαλλε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού λόγω αντισυνταγματικότητας.