Για έλλειμμα συναισθήματος και ευαισθησίας η οποία σοκάρει, μίλησε η η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη, επιχειρώντας να κάνει το ψυχογράφημα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν.

Συγκεκριμένα για την υπόθεση των Γλυκών Νερών η κ. Φωτεινάκη, μιλώντας στο Mega υπογράμμισε πως «με αφορμή όσα ακούμε, αυτό που μας σοκάρει είναι το έλλειμμα ευαισθησίας, το έλλειμμα συναισθήματος, αυτές οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πως γίνεται να συμβαίνει αυτό».

«Είναι αυτό που σοκάρει και εκεί πρέπει να ρίξουμε όλη μας την προσοχή. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτό που φαίνεται να είναι κάποιος και ας δώσουμε όλο μας το βάρος σε αυτό που πραγματικά είναι. Δηλαδή το πώς συμπεριφέρεται, το τι συναίσθημα φέρνει στις σχέσεις του, τι συμπόνια και υποστήριξη φέρει. Όσο καλός και αν φαίνεται κάποιος, στο τέλος της ημέρας ας μάθουμε να κοιτάμε το συναίσθημα στις ανθρώπινες σχέσεις και να διδάξουμε και στα παιδιά μας να βλέπουν αυτό» συμπλήρωσε η ψυχολόγος.

Η κ. Φωτεινάκη κατέληξε πως «όταν απουσιάζει το συναίσθημα όσο ευφυής και αν είναι κάποιος διανοητικά, αν δεν είναι καθόλου ευφυής συναισθηματικά, μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνος όχι μόνο φτάνοντας στο έγκλημα αλλά και σε μια καθημερινότητα βαθιά τοξική».

Η ίδια σημείωσε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι υφίστανται βία, και ιδιαίτερα αν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία που τα συχνότερα θύματα είναι οι γυναίκες, δυσκολεύονται πάρα πολύ να φύγουν, γιατί φοβούνται και καμιά φορά ενοχοποιούν και τον εαυτό τους» συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι καθόλου απλό το να βγει ένας άνθρωπος από την όποια κακοποιητική σχέση, είτε μιλάμε για ψυχική βία, είτε για λεκτική, είτε σωματική».