Έξι διακινητές και 42 μη νόμιμοι μετανάστες συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας το διάστημα 1-31 Οκτωβρίου, έπειτα από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο λιμάνι της Πάτρας, 6 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, υπηκοοτήτων Γερμανίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ουγγαρίας Τουρκίας και Συρίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς συνολικά 7 αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, Αφγανιστάν και Αιγύπτου, που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, στην Ιταλία.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν ακόμη 42 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Συρίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ, Σομαλίας, Σενεγάλης και Βιετνάμ, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τους ελέγχους, κατασχέθηκαν τρία οχήματα και πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές και μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.