Στο μεγάλο «γιατί» καλείται να απαντήσει σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος πιλότος ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένη Παρασκευής ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

Για 37 ημέρες έπαιζε «κρυφτούλι» με τις αρχές επιμένοντας στο σενάριο της ληστείας μετά φόνου που ο ίδιος είχε υπογράψει.

Το ρεσιτάλ ηθοποιίας που έδωσε ο νεαρός αμέσως μετά το έγκλημα ίσως να θόλωσε για λίγο τα νερά ωστόσο οι «παλινωδίες» και οι αντιφάσεις του οι οποίες αποκαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς που αξιοποίησαν τη χρήση της τεχνολογίας τον υποχρέωσαν τελικά να παραδεχτεί ότι ήταν εκείνος που έγραψε τον επίλογο της ιστορίας κόβοντας το νήμα της ζωής της άτυχης Καρολάιν.


Ο 33χρονος από την αρχή βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των υπόπτων αν και ο ίδιος φαίνεται πως ήλπιζε ότι θα καταφέρει να ξεγλιστρήσει πείθοντας τις αρχές να υιοθετήσουν την εκδοχή του για εισβολή σκληρών ληστών στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Όταν, όμως, τα κομμάτια του πάζλ συμπληρώθηκαν ανέδειξαν ως πρωταγωνιστή του φονικού τον κατηγορούμενο. Ο 33χρονος αντιλαμβανόμενος ότι ο κλοιός είχε σφίξει γύρω του «έσπασε» και έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας. Ζήτησε συγγνώμη, δήλωσε μετανιωμένος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απέραντη αγάπη που έχει για το θύμα του. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ενώ, ήδη, είχε περιγράψει πως της έκλεισε το στόμα και την μύτη ενώ εκείνη σπαρταρούσε στην αγκαλιά του, δίπλα στο μόλις ενός έτους παιδί τους.

«Η Καρολάιν κοιμόταν. Για να μην την τρομάξω, ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Η Καρολάιν ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Εγώ της είπα: Να πάρω τη μικρή και να ανεβούμε επάνω; Και αυτή μου απάντησε: όχι μην φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω, και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφικτά στην αγκαλιά μου και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω να κοιμηθεί. Συνέχιζε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να την πείσω να κοιμηθούμε και οι 3 μαζί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω στην αγκαλιά μου μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα αλλά ήταν μάταιο. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί» είπε στους αστυνομικούς.

Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, που βρίσκεται απομονωμένος στο κελί του στη ΓΑΔΑ υπό φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας, χαράσσεται τα τελευταία 24ωρα σε συνεργασία με τους συνηγόρους του. Το βλέμμα του, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι στραμμένο στα ελαφρυντικά που ενδεχομένως διεκδικήσει στο μέλλον. Η ελπίδα του να κερδίσει μακροπρόθεσμα το βρασμό ψυχικής ορμής για να «σπάσει» τα ισόβια με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Γλυκά Νερά: «Η κόρη του είναι η μόνη που τον ενδιαφέρει»

Μπορεί μετά την απολογία του κατηγορούμενου για τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει η προφυλάκιση του να μοιάζει μονόδρομος, ωστόσο, αναμένεται ο ίδιος να δώσει «μάχη» για να πείσει πως πίσω από το έγκλημα του δεν υπήρχε κίνητρο και προμελέτη. Ο κατηγορούμενος εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει την αποδόμηση των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Αυτό, όμως, που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι η απάντησή του στο κρίσιμο ερώτημα για την ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της κάμερας ασφαλείας. Σύμφωνα με τις αρχές αυτό έγινε λίγο μετά τη μια , δηλαδή τρεις περίπου ώρες πριν τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ έκανε λόγο για «μια ακραία κατάσταση» για την οποία «δεν υπάρχουν δικαιολογίες» σημειώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να ξέρει την ψυχολογία» του εντολέα του. «Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο». Αυτό, όπως όλα δείχνουν θα είναι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο 33χρονος απολογούμενος στον ανακριτή.

Μάλιστα, ο συνήγορος του υποστηρίζει ότι ο 33χρονος θα εισφέρει νέα στοιχεία στην ανάκριση, «πρόσθετες λεπτομέρειες που θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος». Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι θα επικαλεστεί τις αντιπαραθέσεις που, όπως ισχυρίζεται, είχαν το τελευταίο διάστημα με την Καρολάιν λέγοντας πως θόλωσε όταν εκείνη τον απέρριψε.

Ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως πλέον η κόρη του είναι η μόνη που τον ενδιαφέρει και για αυτό δεν έχει καμία αντίρρηση να μείνει σε όποια από τις δύο οικογένειες, τη δική του ή του θύματος, επιλέξει το δικαστήριο. «Οι δύο οικογένειες είναι σε συνεννόηση για το θέμα του παιδιού», δηλώνει κι ο συνήγορός του που θα επισκεφτεί για το λόγο αυτό την Εισαγγελία Ανηλίκων.