Στον Εισαγγελέα Εφετών πήγαν οι δυο δικηγόροι του γηροκομείου, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα βαρύνεται από καταγγελίες για τις συνθήκες φιλοξενίας των ηλικιωμένων. Οι κ.κ. Ιωάννης Σφακιωτάκης και Νίκος Ρουσσόπουλος, υπέβαλαν αίστημα στην Εισαγγελία Εφετών να κληθούν από την Ασφάλεια Χανίων να καταθέσουν μάρτυρες και από την άλλη πλευρά.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σε δηλώσεις τους, εξερχόμενοι της εισαγγελίας, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθούν μηνύσεις κατά όσων προχωρούν σε καταγγελίες Το πρώτο αίτημα αφορά σε 53 μάρτυρες αληθείας αλλά θα προστεθούν άλλοι 20 περίπου.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Αντιεισαγγελέα Εφετών, ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ιωάννης Σφακιωτάκης ανέφερε:

«Επισκεφθήκαμε την Αντιεισαγγελέα Εφετών διότι θέλαμε να της εκφράσουμε το παράπονό μας, και το αίτημά μας το οποίο ήδη έχει υποβληθεί τόσο στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στην Ασφάλεια Χανίων, με το οποίο ζητούμε να εξεταστούν μάρτυρες. Υπάρχει ένας κατάλογος άνω των 50 ατόμων τα οποία είναι έτοιμα να καταθέσουν και δεν έχει καταθέσει ούτε ένας.

Η Συνταγματική αρχή, η κολώνα του δικονομικού μας συστήματος είναι η αρχή της εκατέρωθεν ακροάσεως, δηλαδή πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές για να σχηματιστεί μια άποψη. Δεν μπορεί να φύγει η δικογραφία από την Ασφάλεια Χανίων και να πάει στον Εισαγγελέα, να αποφασίσει ο Εισαγγελέας αξιολογώντας τα αστοιχεία του φακέλου, τα οποία θα είναι μόνο τα στοιχεία της μιας πλευράς».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σφακιωτάκης ανέφερε πως η Ασφάλεια Χανίων δεν έχει δεχθεί ούτε έναν μάρτυρα από την πλευρά του οίκου ευγηρίας.

«Δεν έχει δεχθεί εξηγήσεις ούτε από τους φερόμενους ως υπόπτους, δηλαδή από την μητέρα Λιονάκη, την θυγατέρα Λιονάκη και τον ιατρό της μονάδας. Κανένας από αυτούς δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση ενώ εισφέρονται καταθέσεις οιονδήποτε τρίτων οι οποίοι λένε διάφορα, εκφράζουν τον πόνο της ψυχής τους διότι χάσανε κάποιον δικό τους άνθρωπο» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί, να ερευνηθούν όλα αυτά λέξη προς λέξη, και όχι να σχηματίζεται αυτή η πλημμυρίδα συκοφαντιών, και δήθεν καταγγελιών αβασίμων, την στιγμή κατά την οποία, όπως είπε και ο κ.Αντιπεριφερειάρχης Χανίων δεν υπήρξε καταγγελία, η μονάδα ελεγχόταν ανέκαθεν και επανειλημμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και επομένως αυτά τα οποία ακούγονται μόνο ζημιά κάνουν στην μονάδα»

Σε ερώτηση για το αν θα καταθέσουν μηνύσεις ο κ. Σφακιωτάκης είπε: «Σήμερα περιοριστήκαμε σε αυτό».