Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το ζεύγος κρατείται στο Μεταγωγών και το πρωί θα οδηγηθεί στο αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να απολογηθούν. Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση των κατηγουμένων αφού σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκτελέστηκε μόλις προσγειώθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος από το Λονδίνο όπου βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση ήρθε στο φως.

Σύμφωνα με πληρηφορίες προηγήθηκε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αρμόδιες βρετανικές για το πώς ακριβώς θα σχεδιαστεί η επιστροφή του ζευγούς στην Ελλάδα με την ελληνική πλευρά να θέτει ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα φέρεται να παραιτήθηκε της δίκης στο Εφετείο, η οποία αφορούσε το θέμα της έκδοσής του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινώσει από το Λονδίνο ότι προτίθενται να έρθουν αυτοβούλως στην Ελλάδα και να εμφανιστούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης προκειμένου να αντικρούσουν τις σε βάρος τους κατηγορίες τις οποίες αρνόυνται κατηγορηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την επικουρη Εισαγγελέα Διαφθοράς Πόπη Παπανδρεου έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα της η εισαγγελική λειτουργός στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και τις επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS. Σύμφωνα με την κατηγορία τα λεφτά τα οποία δανείστηκε η C&C για επιχειρηματική δράση πέρασαν από τα ταμεία της εταιρίας του ζεύγους Γριβέα στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τριών offshore που έστησαν στην Κύπρο.