Μια απίστευτη διάρρηξη κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος τα ξημερώματα του Σαββάτου (10.04) σε περίπτερο στην Χερσόνησο Ηρακλείου. Πρωταγωνιστές δύο θρασύτατοι άνδρες, οι οποίοι επί τέσσερις ώρες λεηλατούσαν ανενόχλητοι τους χώρους του περιπτέρου.

Οι δύο δράστες, αφού προηγούμενος είχαν φτάσει στον εξωτερικό χώρο για αρκετή ώρα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV, κατάφεραν με λοστούς να σπάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, να σύρουν το προστατευτικό και στη συνέχεια να γκρεμίσουν κυριολεκτικά τα πάντα.

Έσπασαν το τζάμι από την πρόσοψη του περιπτέρου και από εκεί, ο πιο ευέλικτος από τους δύο διαρρήκτες, μπήκε από την θυρίδα που εξυπηρετεί ο περιπτεράς τους πελάτες και άρχισε την «επιδρομή» αναφέρει το neakriti.gr. Αφού πήρε τα ελάχιστα χρήματα από τις εισπράξεις που υπήρχαν μέσα στο συρτάρι, γέμιζε κουβάδες με τα καπνικά προϊόντα του περιπτέρου και τους έδινε στον συνεργό του, που απομάκρυνε από τον χώρο την λεία.

Η επιχείρηση κράτησε 4 ώρες

Τέσσερις ολόκληρες ώρες κράτησε η επιχείρηση των διαρρηκτών, μέχρι να καταφέρουν να αποσπάσουν εκατοντάδες κουτιά τσιγάρων και ειδών καπνού, με αρκετά μεγάλη αξία, είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό, να κόψουν το ρεύμα, ενώ πίστευαν ότι είχαν εξουδετερώσει και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, κατάφεραν από τα ξημερώματα του Σαββάτου – ξεκίνησαν την προανάκριση – να εντοπίσουν τους δύο δράστες: ο ένας είναι κάτοικος της περιοχής και ο άλλος κάτοικος του Ηρακλείου. Ακολούθησαν τα ίχνη τους και έφτασαν μέχρι το Ηράκλειο εκεί που ο ένας από τους δράστες, που οδηγούσε και το αυτοκίνητο όταν διέφυγαν, πήγε σε περίπτερο και πούλησε τη λεία του σε άλλο περιπτερά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλοπιμαία και ειδοποίησαν τους έκπληκτους ιδιοκτήτες του περιπτέρου που ρήμαξαν οι δύο άνδρες, λέγοντάς τους ότι αφενός είχαν εξιχνιάσει τη διάρρηξη βρίσκοντας τους δράστες και αφετέρου ότι επιστρέφει στην κυριότητά τους όλο αυτό το εμπόρευμα.