Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο φάκελος αφορά την τραγωδία της 5ης Μαΐου του 2010, όταν τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος, έχασαν τη ζωή τους σε κτίριο τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την υπόθεση έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν οι έρευνες από πλευράς Ασφάλειας, προκειμένου μην μείνει στο σκοτάδι αυτή η τραγωδία, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, κατά τον οποίο έχασαν της ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Σημειώνεται ότι τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση αθωώθηκαν αμετάκλητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα καινούργια στοιχεία περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και υλικό και από κάμερες, ενώ αφορούν και σε νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τέσσερα νέα πρόσωπα, με την ασφάλεια να επεξεργάζεται υλικό από κάμερες. Πρόκειται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ για άτομα που ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί ή αναφερθεί για εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.