Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν από κοινού τρεις άνδρες, σε εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο στην περιοχή Ροφιά του Πύργου Ηλείας.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου συνέλαβαν χθες το πρωί στον Πύργο Ηλείας, δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 48 και 40 ετών και έναν αλλοδαπό άνδρα, υπήκοο Πακιστάν, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες καλλιεργούσαν από κοινού, σε εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο στην περιοχή Ροφιά Πύργου, 38 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 μέτρο μέχρι 1,2 μέτρα περίπου και 79 φυτά κάνναβης σε κυψελίδες φυτωρίου. Για την καλλιέργεια των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν δεξαμενή νερού χωρητικότητας ενός τόνου και πλαστικά δοχεία για να μεταφέρουν το νερό.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ σε σωματική έρευνα που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περίεχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 28 γραμμάριων περίπου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 48χρονου και στην εξοχική κατοικία του 40χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 10 γραμμάριων και μία ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες και τη ζυγαριά. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.