Το κατώφλι της 13ης ανακρίτριας πέρασε ο ειδικός φρουρός ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια, στη Νέα Σμύρνη. Ο 28χρονος αμέσως μόλις βγήκε από το νοσοκομείο κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 9 Μαρτίου.

Ο δικηγόρος του Θανάσης Πλεύρης δήλωσε ότι «από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν “σκοτώστε τον, τελειώστε τον”. Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν».

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά δήλωσε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο. «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση».

Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης έχουν οδηγηθεί στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι στην υπόθεση μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.