Για ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης φέρεται να μίλησε, στην κατάθεση της ενώπιον του εισαγγελέα, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μπεκατώρου στην πολύωρη κατάθεση της δεν αναφέρθηκε μόνο στην δική της καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα αλλά κατονόμασε ακόμη μια περίπτωση συναθλήτριας της, επίσης, από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας.

Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα πληροφορίες , ότι η αξιόποινη πράξη που περιγράφεται φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δίνει νέα ώθηση στην έρευνα καθώς αναμένεται ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση να καλέσει για να καταθέσει την αθλήτρια, που σύμφωνα με την Σοφία Μπεκατώρου, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο εισαγγελέας, σε κάθε περίπτωση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.