Η καταγγελία μιας ληστρικής επίθεσης με τσεκούρι και μαχαίρι σε βάρος ενός υπηκόου Μπαγκλαντές από ομοεθνή του, ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με μεγάλους τζίρους στην περιοχή του Τραγανού και της Ανδραβίδας στην Ηλεία. Οι αστυνομικές Αρχές αν και είχαν πληροφορίες, μετά από έρευνες που έκαναν και λόγω της υπόθεσης ληστείας βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και χρήματα προερχόμενα από την διακίνησή τους, καθώς και πολλά άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, δράστης της υπόθεσης είναι ένας 32χρονος που επιτέθηκε χθες το πρωί σε έναν συνομήλικο ομοεθνή του στο χωριό Μαρκόπουλο, κοντά στο Τραγανό. Ο δράστης έχοντας στα χέρια ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι απείλησε το θύμα του και τον χτύπησε στο κεφάλι για να καταφέρει να του αποσπάσει το ποσό των 500 ευρώ. Μετά τη ληστεία τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και στο Α.Τ. Ανδραβίδας.

Ο δράστης που έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, διαμένει στο χωριό Όλγα Τραγανού, όπου και οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν. Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν και τα δύο όπλα που έφερε μαζί του, το τσεκούρι και το μαχαίρι. Παράλληλα η έρευνα που έγινε στο χώρο που διέμενε αποκάλυψε και άλλα δεδομένα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κούτες που περιείχαν 10.000 λαθραία τσιγάρα, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ.

Ο 32χρονος δράστης φέρεται να μην αρνήθηκε την εμπλοκή του στο θέμα της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα και ένα τετράδιο στο οποίο κρατούσε σημειώσεις σχετικές με ποσά και ποσότητες για την διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων καθώς και αρκετά αποδεικτικά κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ποσών που κυμαίνονταν από δύο έως τρεις χιλιάδες ευρώ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο δράστης μετά τη σύλληψή του αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Ανδραβίδας συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.