Στη σύλληψη δύο ατόμων για απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων προχώρησαν οι αστυνομικοί ενώ αναζητούν έναν 54χρονο.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τρεις περιπτώσεις και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις απάτης.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι στο Παγκράτι, μια 46χρονη και έναν 60χρονο ενώ αναζητούν τον 54χρονο συνεργό τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 54χρονος εμφανιζόταν σε ιδιοκτήτες καταστημάτων ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και με το πρόσχημα της ύπαρξης καταγγελίας σε βάρος τους, τους έπειθε και κατέθεταν στον τραπεζικό λογαριασμό μιας 46χρονης, χρηματικά ποσά προκειμένου να μην ελεγχθούν οι επιχειρήσεις τους.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν όταν η γυναίκα πήγε στην τράπεζα, έκανε ανάληψη και έδωσε τα χρήματα στον 60χρονο.

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, βιβλιάρια καταθέσεων, κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα έγγραφα στοιχεία. Όπως διαπιστώθηκε, από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε η 46χρονη, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν κατατεθεί διάφορα χρηματικά ποσά από διάφορα άτομα, γεγονός που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση με αυτόν τον τρόπο τριών καταστηματαρχών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες άλλες παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.