Μετανιωμένος και αποδίδοντας την πράξη του  στο ότι θόλωσε, εμφανίστηκε ενώπιον την ανακρίτριας χθες στη Νεάπολη ο 26χρονος από το Πακιστάν, που το βράδυ του Σαββάτου αιματοκύλισε την Ιεράπετρα.

Ο ίδιος είπε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και δε θυμάται καν το επεισόδιο στο θερμοκήπιο με τον παρ’ ολίγο βιασμό της 40χρονης. Αμέσως μετά, όπως είπε, πήρε το ποδήλατό του και κατευθύνθηκε με μαγαζί ομοεθνών του, το οποίο επισκεπτόταν συχνά για να στείλει χρήματα στην πατρίδα του. Εκεί είδε τον ομοεθνή του, με τον οποίο λογομάχησε, ενώ έπιασε τον μπαλτά που ο μαγαζάτορας φυλούσε πίσω από την πόρτα για να κόβει το κρέας και χτύπησε το θύμα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία ισχυρίστηκε πως αδυνατούσε να ανακαλέσει το λόγο του καυγά και της χειροδικίας, ενώ είπε ότι αν και θυμάται πως χτυπούσε το θύμα με τον μπαλτά, δε γνώριζε ότι τον σκότωσε. Ο 49χρονος που βρέθηκε στο διάβα του δεν ήταν στα αρχικά πλάνα του 26χρονου, όμως ο νεαρός τον είδε, ενώ κατευθυνόταν στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί, όπως ο ίδιος είπε. Βλέποντάς τον, θυμήθηκε ότι ο 49χρονος του όφειλε 5 ευρώ, για αυτό και του επιτέθηκε.

Όσο για την απόπειρα σε βάρος του αστυνομικού, ο 26χρονος αρνήθηκε ότι σκόπευε να τον σκοτώσει. Ο μπαλτάς έπεσε πάνω στο περιπολικό, ισχυρίστηκε ο 26χρονος, και όταν ο ίδιος τον έπιασε και τον έτεινε προς τον αστυνομικό για να του τον δώσει – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του – ο αστυνομικός φοβήθηκε και πίστεψε ότι είχε σκοπό να του επιτεθεί.

Ο δικηγόρος του 26χρονου, Νίκος Χαλκιαδάκης, που διορίστηκε από το δικαστήριο για την υπεράσπιση του δράστη, διαπίστωσε, όπως είπε στο Cretalive, μια ανερμάτιστη σκέψη, ενδεχομένως και ένα ψυχιατρικό περιστατικό, το οποίο ωστόσο αρμόδιο να κρίνει και να παραπέμψει, είναι το δικαστήριο. Ο 26χρονος Πακιστανός πάντως, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.