Στο γραφείο της 2ης ειδικής ανακρίτριας, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οδηγήθηκαν πριν λίγο οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Παγκράτι και κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος αναμένεται να απολογηθούν για οκτώ κατηγορίες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα κακουργήματα της συμμετοχής και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διάπραξης τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, προμήθειας-κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, καθώς και για το κακούργημα της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους. Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας, άρνησης δακτυλοσκόπησης, άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας, καθώς και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι οι δύο νεαροί θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και θα αρνηθούν να δηλώσουν οτιδήποτε στην ανακρίτρια, σημειώνοντας πως δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

Χθες, ο 22χρονος Αργυρού κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ, στις 27 Ιουνίου του 2009.