Ένας μικρός… παράδεισος για τζογαδόρους υπήρχε στο Περιστέρι. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν χθες το βράδυ «μίνι καζίνο» στην περιοχή, το οποίο λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά πέντε (5) άτομα, από τους οποίους o ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του καταστήματος (46χρονος ημεδαπός), μια 31χρονη ημεδαπή, επίσης υπεύθυνη του καταστήματος και τρεις ημεδαποί (μια γυναίκα 68 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 49 και 63 ετών) που συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παιχνίδια. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και της υγειονομικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, «Φρουτάκια», 2 κουτιά μάρκες, 5 τράπουλες, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ κ.λπ. Στο κατάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα α) μη επίδειξη του ειδικού βιβλίου καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)(ανασφάλιστη εργασία δύο (2) ατόμων), β) μη δήλωση έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης και γ) μη καταβολή του νόμιμου τέλους για την εγκατάσταση και τοποθέτηση δύο (2) τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

Σημειώνεται ότι η πόρτα εισόδου του καταστήματος άνοιγε εσωτερικά και ελεγχόμενα από υπάλληλο, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.