Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο αρχιφύλακες ηλικίας 42 και 45 ετών που συνελήφθησαν στην Κέρκυρα. Οι αρχιφύλακες κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και δωροληψία, ενώ συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Οι συλληφθέντες, με αντάλλαγμα την «παροχή προστασίας», αποσπούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά από επιχειρηματία, που λειτουργούσε κατάστημα με παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Από τον Αύγουστο του 2013, ο επιχειρηματίας κατέβαλε στους δύο αρχιφύλακες ποσοστό 50% από τα καθαρά μηνιαία κέρδη, με αντάλλαγμα την «παροχή προστασίας» και την εξασφάλιση λειτουργίας της επιχείρησής του με παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια, χωρίς να γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.

Από τον Νοέμβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014, ο επιχειρηματίας, υπό την εκβιαστική απειλή των δύο αστυνομικών, ότι θα κατασχέσουν τα παράνομα ηλεκτρονικά μηχανήματα, κατέβαλε περιοδικά περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τη μεταξύ τους αρχική συμφωνία.

Το διάστημα αυτό οι δύο αρχιφύλακες απέσπασαν από τον επιχειρηματία 12.000 ευρώ, ενώ η παράδοση-παραλαβή των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε μεταξύ τους συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν σε υπηρεσιακό όχημα, με την παρουσία του ενός ή και των δύο αστυνομικών.

Το τελευταίο δίμηνο οι δυο αρχιφύλακες -ύστερα από υπόδειξη τους- παραλάμβαναν τα χρήματα σε κλειστό φάκελο, μέσω του συνεργού τους, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος».

Χθες το μεσημέρι, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση του επιχειρηματία με έναν από τους αστυνομικούς, συμφωνήθηκε να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, σε προκαθορισμένο ραντεβού, σε εστιατόριο της Κέρκυρας.

Ο αρχιφύλακας αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και βγήκε από το κατάστημα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν το χώρο, μαζί με το δεύτερο αρχιφύλακα, ο οποίος βρισκόταν έξω από το κατάστημα και επόπτευε την περιοχή.  Στη συνέχεια συνελήφθη και ο ιδιώτης – συνεργός τους, ενώ και οι τρεις θα προσαχθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.