Συγκινημένος αλλά και δικαιωμένος εμφανίστηκε ο Θανάσης Καμπαγιάννης μετά από το άκουσμα της απόφασης που στέλνει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή. Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην ιστορική δίκη που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι «σήμερα είναι μία μέρα που κλαίμε, αλλά κλαίμε από χαρά».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι «σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Ο κ. Καμπαγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες», ενώ λίγο νωρίτερα έγραψε στη σελίδα του στο facebook «νικήσαμε».

«Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη. Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα, είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση. Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αυτούς» υπογράμμισε.

Νικήσαμε!

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Kampagiannis στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαδάκης συνήγορος της πολιτικής αγωγής είπε: «Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα».

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν άκουσε ότι ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα πάει φυλακή

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα παραμένει στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και κλαίει με λυγμούς.

Στο πλευρό της είναι συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Πρόεδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης.

Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχα συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή.

TAGS