Στο Εφετείο προσήλθαν στις 12:45, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας, όπου συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα η μητέρα του Παύλου είχε βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια. «Δικαιώθηκε η κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο βράδυ είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Στο Εφετείο η διαδικασία προβλέπει ότι μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν το δικαίωμα να δευτερολογήσουν. Αμέσως μετά, το δικαστήριο θα συνεδριάσει επί των ποινών. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η τύχη των καταδικασμένων πλέον στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Ελάχιστα λεπτά χρειάστηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών σχεδόν για το σύνολο των καταδικασμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης που την κατηγόρησαν ότι τους «έριξε όλους σε ένα τσουβάλι».

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης που κρίθηκαν ένοχοι.

Θα ήταν αντιφατικό, όπως ανέφερε, από τη μια να προτείνει ελαφρυντικό όταν οι κατηγορούμενοι κρίνονται ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας και απόπειρες αλλά και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και από την άλλη εκείνη να πρέπει να προτείνει ελαφρυντικά. «Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό για 3 πρώην βουλευτές (Κουκούτσης Δ., Χρ. Αλεξοπουλος, Στ. Μπούκουρας) οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπισή τους, επικαλούμενη το άρθρο 187 του παλαιότερο ΠΚ παράγραφος 6.

Αυτή την ώρα η υπεράσπιση επανέρχεται στρέφοντας τα βέλη της στην εισαγγελέα την οποία καλούν να «απορρίψει ένα προς ένα τα ελαφρυντικά» ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν.