Ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός, με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας, συνελήφθη στην Κύπρο, μετά από πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 27χρονος Αλβανός θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, τις οποίες διέπρατταν με ιδιαίτερη βιαιότητα κατά των θυμάτων. Τα μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν επίσης να πυροβολούν και κατά αστυνομικών στις περιπτώσεις που καταδιώχτηκαν μετά τη διάπραξη αδικημάτων

Τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν και σκότωσαν 30χρονο ημεδαπό και τραυμάτισαν σοβαρά τον αδελφό του, όταν έγιναν αντιληπτοί στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας.

Επιπλέον, στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται :

  • δεκαεπτά (17) ένοπλες ληστείες σε οικίες
  • δεκαοχτώ (18) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
  • μία (1) ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
  • τρεις (3) ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
  • έξι (6) διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
  • δεκαεπτά (17) κλοπές αυτοκινήτων.

Ακόμη, σε έξι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και να εμπλακούν σε ένοπλες συμπλοκές, προκειμένου να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι για την εγκληματική τους δράση είχαν προμηθευτεί πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ανακριτικών Αρχών, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, σε Αττική και Εύβοια, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση απάτης.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία όπου διέμενε στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο και φυτά κάνναβης.

Στο παρελθόν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες είχε συλληφθεί στη χώρα μας για τα παραπάνω αδικήματα, είχε δηλώσει στις αστυνομικές Αρχές διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και χρονολογίες γεννήσεως.