Νέα διάσταση παίρνει πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και όπως φέρεται να επεσήμανε ο Εισαγγελέας τον άτυχο νέο στραγγάλισαν η μητέρα και ο πατριός του οι οποίο στη συνέχεια τον έθαψαν.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Όπως μεταδίδει το kozanilife.gr στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου. Και οι δυο τους έχουν κριθεί ένοχοι από το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς για την δολοφονία του παιδιού τους.

Καταπέλτης στην τελευταία συνεδρίαση της Έφεσης ήταν ο Εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην πρωτόδικη απόφαση και σε στοιχεία που θεωρούνται αδιάσειστα κατά την γνώμη του, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το πτώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε χωρίς παπούτσια, ενώ αναφέρθηκε και στην αδιαφορία της μητέρας.

Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό, ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Κωστής Πολύζος σημειώνεται πως εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από περαστικό κυνηγό της περιοχής.