Συγκινητικές ήταν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Εφετείο Αθηνών όπου ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δίκη είχε διακοπεί λόγω των έκτακτων μέτρων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από το Εφετείο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ με την είσοδο στην αίθουσα τα μέλη της καμπάνιας «Δεν είναι Αθώοι» προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία.

Τα μέλη της καμπάνιας – ανάμεσα τους και η Μάγδα Φύσσα – σηκώθηκαν όρθιοι κρατώντας λευκά χαρτιά στα χέρια, τα οποία έγραφαν: «Δεν είναι αθώοι. Οι ΝΑΖΙ στη φυλακή» πάνω σε έναν κόκκινο κύκλο με μία σβάστικα.

Η κίνηση αυτή ήταν μία απάντηση στην απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία στις 18 Δεκεμβρίου, πρότεινε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή συνολικά 17 κατηγορουμένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονίας λέγοντας πως δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή τους ενώ επικαλέστηκε  παράλληλα τις τροποποιήσεις στο νέο Ποινικό Κώδικα.