Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η Αστυνομία με τους δράστες να κρύβουν στα σπίτια τους σημαντικά ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στα Μάλια.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Στην περιοχή των Μαλίων αποκαλύφθηκε πρόσφατα ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος όπου υπήρχαν μάλιστα και ασύλητοι τάφοι. Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες ηλικίας 60 και 65 χρονών που έκρυβαν στα σπίτια τους σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 2 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και τμήματα ακατέργαστου χρυσού.

Ειδικότερα,  όπως διαπιστώθηκε,  σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου άγνωστοι δράστες είχαν προβεί σε εργασίες μη νόμιμης ανασκαφής.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, προέκυψε ότι οι δύο δράστες προέβησαν στις εν λόγω εργασίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών στις οικίες των δύο ημεδαπών και σε αύλιο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ανιχνευτής μετάλλων, 5 τμήματα αρχαίων πήλινων ευρημάτων, απολίθωμα απροσδιόριστης χρονικής περιόδου, 3 τμήματα ακατέργαστου  χρυσού βάρους 14 γραμμαρίων, πιστόλι, 2 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ξύλινη σφραγίδα, κοσμήματα τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων, εργαλεία για την ανασκαφή (ηλεκτρικό κομπρεσέρ, ηλεκτρική γεννήτρια, καλώδιο-μπαλαντέζα με δυο προβολείς, φακός κεφαλής, λουξ φωτισμού, παλάμη), μαχαίρι, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.