Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ένας 47χρονος άνδρας που παρίστανε τον γιατρό και μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις οι ασθενείς πέθαναν.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, που διέθετε εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει το προφίλ του και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την θεραπεία τους και να ακολουθήσουν θεραπεία που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η θεραπεία-μαϊμού περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, που όπως αποδείχτηκε περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Τέτοια σκευάσματα κατασχέθηκαν στο σπίτι του όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Δύο νεκρά παιδιά και ένας 76χρονος

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τον τρόπο αυτό έθετε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ!

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια διοχέτευε τις επιταγές στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, οι ασθενείς πέθαναν. Για τις περιπτώσεις αυτές είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Τρεις Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Από το σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμα 2 όπλα – αεροβόλα, 2 μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber