Ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου έκανε γνωστό πως η οικογένεια της κύριας ύποπτης για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, του ζήτησε να εκπροσωπήσει την 35χρονη.

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια και τα αδέρφια της μέλλουσας να προσαχθεί – όχι ακόμη κατηγορούμενης – θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία και μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της», ανέφερε αρχικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Στη συνέχεια ο ποινικολόγος τόνισε: «Αποδέχθηκα, αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών».

Σε ερώτηση για το αν έχει έρθει σε επαφή με την 35χρονη ο κ. Κεχαγιόγλου είπε: «Μίλησα μαζί της τηλεφωνικά και μου είπε ότι δεν έχει καταθέσει και ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Όταν μιλήσω μαζί της και δω τη δικογραφία τότε θα έχω να πω περισσότερα».

Βίντεο-φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος

Συνελήφθη η 35χρονη

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για την 35χρονη που είχε προσαχθεί από το πρωί και ανακρίνεται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για άλλο λόγο και με βάση τα στοιχεία που έχει η αστυνομία μιας και η νεαρή θεωρείται η κύρια ύποπτη για την επίθεση.

Η νεαρή κοπέλα δεν έχει πει κάτι σχετικά με την υπόθεση στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η βασική ύποπτη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρξε ερωτική αντιζηλία με αφορμή ένα add ενός άντρα στην Ιωάννα στο facebook.

Την ίδια ώρα, στην κατοχή της βρέθηκε μια τηλεκάρτα – με την οποία φέρεται να είναι αυτή που χρησιμοποίησε για να καλέσει εταιρεία ραδιοταξί – καθώς και μια περούκα.

Ωστόσο, το αν τα συγκεκριμένα ευρήματα έχουν σχέση με τη συγκλονιστική επίθεση με βιτριόλι θα διαπιστωθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Η 35χρονη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στου Ζωγραφου. Κατά με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Λεπτό προς λεπτό πώς έγινε η προσαγωγή της 35χρονης

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα την 35χρονη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχαν αρκετά στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή τους.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, βρέθηκαν έξω από το σπίτι όπου μένει η 35χρονη. Η γυναίκα κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο της. Εκεί την πλησίασαν οι αστυνομικοί και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Εκείνη δήλωσε αιφνιδιασμένη, ωστόσο, τους ακολούθησε. Η 35χρονη κατευθύνθηκε στην ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί της εξήγησαν γιατί βρίσκεται εκεί και άρχισαν να την ανακρίνουν.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρνιόταν την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Περίπου στις 10:30, η 35χρονη μαζί με αστυνομικούς κατέβηκαν και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι της όπου βρήκαν μία τηλεκάρτα και μία περούκα.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η φερόμενη ως δράστιδα είχε σχεδιάσει τόσο καλά την επίθεση είχε κρατήσει την περούκα και την τηλεκάρτα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία ενοχής.

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της 35χρονης

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος ενός ακόμη ατόμου – πιθανόν γυναίκας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ίως να προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη ως δράστιδα.