Στις 5 Φεβρουαρίου 2013, ένας 29χρονος μουσουλμάνος είχε κλέψει το αυτοκίνητο του μητροπολίτη Διδυμοτείχου, καθώς ο ιερέας που το οδηγούσε είχε αφήσει στη μηχανή τα κλειδιά προκειμένου να αγοράσει κάτι από ψιλικατζίδικο.

Την τελευταία μέρα του προηγούμενου έτους, ένας πιστός πήγε να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην Ορεστιάδα και έκανε το ίδιο λάθος που είχε κάνει και ο ιερέας.

Ο πιστός άφησε τα κλειδιά στη μηχανή και έτσι ένας αθίγγανος που πέρναγε από την περιοχή, βρήκε την ευκαιρία να φύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, είχε φουλάρει και το ρεζερβουάρ με αποτέλεσμα ο κλέφτης να διανύσει χιλιόμετρα.
Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο κατέληξε στη Θεσσαλονίκη.

Πώς εντοπίστηκε το αυτοκίνητο
Όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος ειδοποίησε την αστυνομία, αμέσως δόθηκε σήμα σε όλα τα διαθέσιμα περιπολικά. Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου συγκράτησε κι ένας αστυνομικός ο οποίος είναι αποσπασμένος στην Ορεστιάδα και σε λίγη ώρα θα επέστρεφε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός όταν έφτασε στο Λαγκαδά είδε μπροστά του το αυτοκίνητο και σε λίγη ώρα όλα είχαν τελειώσει. Έτσι, και ο ιδιοκτήτης πήρε το αυτοκίνητό του και ο δράστης εντοπίστηκε.

Πηγή: thrakinea