Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην πλατεία Εξαρχείων και τις περιμετρικές οδούς της, προχώρησε την Τρίτη 17/3 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα ναρκωτικών αποτελείτο από τουλάχιστον 50 αλλοδαπούς και διακινούσε καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, ουσίες στην περιοχή. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του, το κύκλωμα λειτουργούσε με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμιών.

Αρχικά έκρυβε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορα μέρη, όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων, παρτέρια και φρεάτια, ενώ στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Σημειώνεται, ότι διαπιστώθηκαν περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες.

Έχουν συλληφθεί 13 άτομα ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 16.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και στις περιμετρικές οδούς.
Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση ομάδας αποτελούμενη από τουλάχιστον 50 αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και περιμετρικά αυτής.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους η εγκληματική οργάνωση λειτουργώντας με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμείων, αρχικά απέκρυπτε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορες «καβάτζες» όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων, παρτέρια και φρεάτια και στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Μάλιστα με φυσικές και τεχνικές μεθόδους επιτήρησης διαπιστώθηκαν περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες.
Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές (Τρίτη 17 Μαρτίου 2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Πλατεία Εξαρχείων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 16 αλλοδαπών συνεργών τους, 4 εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 144 γραμμάρια κάνναβης,
  • μικροποσότητα ηρωίνης,
  • 605 ευρώ,
  • 6 κινητά τηλέφωνα και
  • μοτοποδήλατο

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.