Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε σπείρα στην Σπάρτη, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα.

Η εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται σε παράνομη εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τα στοιχεία τριάντα μελών της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία 27 άτομα έχουν συλληφθεί.

Ειδικότερα, χθες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα αστυνομικές επιχειρήσεις στη Λακωνία και την Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 19 μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της, ύστερα από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από την ανακρίτρια Γυθείου.

Από τα συλληφθέντα μέλη, δύο είναι εν ενεργεία λιμενικοί, δύο είναι πρώην αστυνομικοί και ένας είναι ειδικός φρουρός που παρουσιάστηκε στην ασφάλεια αυτοβούλως, ενώ από τα μέλη που αναζητούνται, ο ένας εξ’ αυτών είναι πρώην ειδικός φρουρός.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί και έχουν προφυλακιστεί οκτώ άτομα που κατηγορούνται για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, αφού είχαν κατασχεθεί περίπου 450.000 λαθραία πακέτα, με το ύψος των διαφευγόντων δασμών να φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, για την πλήρη εξιχνίασή της, σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, σε βάρος 22 ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής, κατοχής και λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλειας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών.