Κουκάκι: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια «Ματρόζου 45» και «Παναιτωλίου 21»

H αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
17:03
11/01/2020
Κουκάκι: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια «Ματρόζου 45» και «Παναιτωλίου 21»
16
loading

Ανακατάληψη των κτιρίων που είχαν εκκενωθεί έπειτα από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε στα κτίρια επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Για την ανακατάληψη των δυο κτιρίων ανάρτησαν και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις .

Επί τόπου έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία .

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Αναλυτικά το κείμενό τους:

Γκρεμίζουμε τείχη οδεύοντας προς την ελευθερία

Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος.

Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες.

Καταλαμβάνουμε παρατημένα κτήρια, συνδέουμε παράνομα ρεύμα και νερό. Εργαζόμαστε για να τα καταστήσουμε βιώσιμα και αναλαμβάνουμε το κόστος της καταστολής. Είναι μια συνειδητή επιλογή απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου και των λογαριασμών. Η κάλυψη των βασικών αναγκών πρέπει να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και όχι ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών ώστε να μας βάζουν το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση.

Οι στεγαστικές καταλήψεις είναι μια λογική απάντηση στον παραλογισμό ενός οικονομικού συστήματος που διατηρεί με την βία ανθρώπους σε σκατότρυπες, δρόμους και στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ίδια ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άδεια και παρατημένα κτήρια. Σε μια ασφυκτική μητρόπολη που έχει πνιγεί στο τσιμέντο και τους χώρους κατανάλωσης, οι καταλήψεις αποτελούν χώρους κοινωνικοποίησης χωρίς θεσμικό και οικονομικό έλεγχο, χώροι που οι άνθρωποι μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους στην βάση της αλληλεγγύης και του σεβασμού, έξω από τα κυρίαρχα πρότυπα.

Και όσοι προτρέξουν να διαμαρτυρηθούν για τους απλήρωτους λογαριασμούς των καταλήψεων, καλό θα ήταν να σωπάσουν και να αναλογιστούν λιγάκι όλα όσα τους έχουν κλέψει οι κρατικές και διεθνείς οικονομικές πολιτικές, όλους εκείνους τους απλήρωτους λογαριασμούς κομμάτων, εργοστασίων και φυσικά τα εκατομμύρια ευρώ στους μπάτσους. Σε μια συνθήκη που καίγονται τα δάση, η υγεία καταρρέει και η ήδη άθλια εκπαίδευση αιμορραγεί, το κράτος επιλέγει να προσλάβει 1500 μπάτσους με επιπλέον χρήματα για εξοπλισμό. Γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να προστατέψουν το τομάρι τους και τις επενδύσεις των φίλων τους από μια επερχόμενη εξέγερση.

Από την άλλη η ελληνική αστυνομία και τα ΜΜΕ, το σύστημα αστικής προπαγάνδας, βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης μετά την τελευταία επιχείρηση στο Κουκάκι. Ακόμα δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι υψηλού κύρους δημοσιογράφοι και πολιτικοί και η ίδια η αντιτρομοκρατική καταδίκασαν χωρίς ούτε μία απόδειξη μια "αθώα ελληνική οικογένεια". Γιατί αυτό θα κλονίσει την κοινωνική εμπιστοσύνη στα θεμέλια του αστικού συστήματος και θα δώσει χώρο σε εμάς να πούμε ακόμα μια φορά πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Παρόλαυτα μεταξύ τους ξέρουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει πρέφα και έτσι ετοιμάζουν-κατασκευάζουν τους επόμενους ενόχους αφού ούτε τρίχα δεν θα βρουν από τους γιους των γειτόνων μας. Dna και αποτυπώματα και οτιδήποτε βρεθεί σε ανοιχτές καταλήψεις δεν αποτελούν κανένα στοιχείο ενοχής. Όλα αυτά γίνονται για να εμφυτέψουν φόβο και τρομοκρατία στα μυαλά των ανθρώπων σχετικά με τις καταλήψεις και τον αναρχικό/αντιεξουστικό χώρο.

Οι καταλήψεις δέχονται επίθεση από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο από την "δεξιά κυβέρνηση". Η διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστείλουν τις αντιδράσεις. Αστυνομοκρατία σε ολόκληρες περιοχές με την συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής υπήρξε και επί Σύριζα με τρανταχτό παράδειγμα την Λευκίμμη. Η διαφορά τότε ήταν ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κάλυπταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα δεξιά τους Μπάτσους. Ένα τοπικό παράδειγμα ακραίας καταστολής ήταν όταν έστειλαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ στο λόφο Φιλοπάππου για να εμποδίσουν δεντροφύτευση. Κανείς δεν μίλησε τότε. Είτε αριστερό είτε δεξιό, ένα τόσο άδικο και αντιφατικό σύστημα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την καταστολή για αυτό και η καταστολή είναι κάτι που πάντα θα υπάρχει και θα πρέπει να προσπεράσουμε για να αποκτήσουμε ότι χρειαζόμαστε.

Η κατάληψη όλων των αναγκαίων πόρων, παραγωγικών δυνάμεων, χώρων και εντέλει της ίδιας μας της ζωής είναι ο μονόδρομος για τους αγώνες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων και οι μικρές μας καταλήψεις προεικονίζουν αυτό το ευτυχές μέλλον.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Ολοι

  εξω απ τισ φυλακες κανεις μεσα

 2. avatar Tόνο Μάσας.

  ουυξοοοοο ουξοοοοο οι αναρχοκομουνες απ τα σπιτια του λαου!!!Σε ξερονησια να σπανε πετρες!!!

 3. avatar Να τους βγάλουν

  Ξανά και να τα γκρεμίσουν τα κτίρια
  Δεν πάει άλλο με τους εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ

 4. avatar Να μπει άμεσα η αστυνομία

  να λιανίσει τις τεμπέλικες καλοαναθρεμμένες πλάτες αυτών των αρχικηφηναριών, των αναρχοφασιστικών φρικιών. Κανένα έλεος ακόμη και εάν παραπατούν από το ξύλο.

 5. avatar ΓΙ 78

  ΤΑ ΓΛΥΚΟΥΛΙΑ ΜΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΓΙΝΕ ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΒΕΛΑΓΜΑΤΑ.

 6. avatar Ο εχθρός του έθνους δεν είναι αυτοί

  Είναι οι ανεντιμοι πολιτικοί τύποι σάν τον Παπαντωνίου Τσοχατζόπουλο τού ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πού χρεωκοπισανε την χώρα και σήμερα η άμυνα τής είναι έρμαιο των Τούρκων

  1. avatar Άρα

   Να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Σομαλία , Λιβερία για να μας εκδικηθουμε για εκείνους που κλέψανε.

  2. avatar criskalts

   Έλα μην κλαις θα σου δώσω κι εσένα γλειφιτζούρι

   1. avatar φχσσ

    για σένα μέλι-γάλα

  3. avatar Ο εχθρός του έθνους δεν είναι αυτοί

   και οι δυο ειναι

 7. avatar Και τα μυαλά στα κάγκελα

  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ(αυτά τα 67 άτομα δν είναι παραπάνω) :πείτε μου εσείς που κράζετε ότι παντού στην χώρα δν πάνε καλά και φταίνε όλοι . Τι κάνετε εσείς για να βοηθήσετε την χώρα που ζείτε;;σε τι προσφέρετε;; γιατί εμένα με τις καταλήψεις και πορείες δν βοηθάτε ούτε εμένα ούτε τον Έλληνα πολίτη!!

  1. avatar ξύπνα ραγιά

   ο αναρχικός κατέστρεψε τη χώρα ή οι γραβατομένοι λήσταρχοι;

 8. avatar ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ ΝΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ .
  διαφορετικα αυτα θα εχουμε συνεχεια @@@

 9. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Σε δουλεια να βρισκομαστε. Αυριο θα τους ξαναβγαλουν και μεθαβριο θα ξαναμπουν.
  Ειπαμε τα γιουσουφακια του συστηματος.

 10. avatar Στάκαμαν

  « σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία.»
  Αχαχαχα η Ρόζα του ΑΡΚΑ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει