Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, ο οδηγός και ο ελεγκτής του μοιραίου τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του, έκαναν αυτό που έπρεπε και τίποτα παραπάνω, τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υφυπουργός τόνισε πως ξεκάθαρη εικόνα για το περιστατικό θα έχουμε σε λίγες ημέρες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού, ζητώντας σεβασμό στη μνήμη του και ευχόμενος να μην υπάρξουν άλλα τέτοια γεγονότα.

«Η δικαστική και αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως η ηγεσία του υπουργείου είχε ήδη ανοίξει, εδώ και ένα μήνα, τη συζήτηση για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά παρόμοια περιστατικά και αποκάλυψε πως πριν λίγες ημέρες ομάδα νεαρών ξυλοκόπησε οδηγό λεωφορείου. «Το προσωπικό δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε μία δύσκολη εποχή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα των «εθελοντών» ελεγκτών και το bonus που λαμβάνουν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η χορήγησή του είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Την αντίθεσή του στο σώμα των εθελοντών ελεγκτών εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ Νίκος Ξυδάκης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στο τρόλεϊ να μιλήσουν, «όσοι είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, δεν είμαστε εδώ για να καλύψουμε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε σοκαρισμένος από το θάνατο του 19χρονου και εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να εκφράσει άποψη για το περιστατικό καθώς δεν ήταν παρών.

«Ως εργαζόμενοι έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τους εθελοντές ελεγκτές», τόνισε, προσθέτοντας πως ύστερα από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός πρέπει «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

«Να εξετάσουμε τις αιτίες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, από τη δικαιοσύνη», είπε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Συγκοινωνιών Νίκος Σταθόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου και απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία σε όλους.

«Θα το διερευνήσουμε», είπε για το περιστατικό, «αν χρειαστούν μέτρα θα ληφθούν», κατέληξε.