Λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό με τον 18χρονο νεαρό, ο οποίος πήδηξε από τρόλεϊ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων και σκοτώθηκε, έδωσε ο Ιωάννης Φράγκος, ταμίας σωματείου του ΗΛΠΑΠ.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, επικαλούμενος μαρτυρίες επιβατών που βρίσκονταν στο όχημα, όλα ξεκίνησαν όταν μέσα στο τρόλεϊ μπήκε ένας ελεγκτής και ζήτησε από το νεαρό να του δείξει το εισιτήριο.

Ο 18χρονος είπε ότι δεν είχε εισιτήριο ούτε κάποιο άλλο έγγραφο μαζί του.

Τότε ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φράγκος, ο 18χρονος χτύπησε τον ελεγκτή καθώς και έναν επιβάτη ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Στη συνέχεια έσπρωξε με δύναμη την πόρτα, καθώς βρισκόταν το όχημα εν κινήσει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πεζοδρόμιο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία και στη 01.30 τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου και κατέληξε στις 6 το πρωί.

Ο οδηγός του τρόλεϊ και ο ελεγκτής συνελήφθησαν και κρατούνται στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου, ενώ διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οχήματος ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση.

Το τρόλεϊ εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζάππειο – Α. Ιερόθεος».

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι.